Monday, April 7, 2008

A long lost missing best friend....


Hasmizana a.k.a Kak Zana....


Kak Zana adlh kawan baik aku semasa di Jurutera Perunding Fajar S/B. We getting close to each other around 2002/03... mmg hubungan kami amat baik time tu..berkongsi rasa, berkongsi perasaan, berkongsi kesedihan juga berkongsi kegembiraan...kalau nak diingatkan time tu mmg beshhh..


Then aku quit dari JPFSB pada 15/7/2004...join USM....kami dah kurang rapat skit la...tapi tiap ari ahad aku akan ke JPFSB atas permintaan my ex-bos..utk brieffing staf baru untuk handle ISO....time tu kami still lagi get together-gether...pastu..kak zana menamatkan zaman bujangnya dlm tahun 2006...aku x dpt hadiri hari bersejarah dia...lepas nikah dia terpaksa ikut husband dia ke Sabah (kawan2 aku g tau)...contact no pun dah tukaq...aku try fon rumah...fon umah dah x guna... i think i'm lost my best friend...BUT...


Yesterday....nak di jadikan ceta mmber opis lama try to contact me through my handphone...aku lupa lak nak inform depa yg aku pun dah tukaq fon number len since januari 08....sib baik depa try to call adik aku..pastu tu sibuk la ber'sms' ngan depa..syaidi call..then i got sms from number that not familiar to me..mati2 igt kak rusna...stlh byk kali sms...baru la aku tau...she was my lost best friend....miss her a lot..we just sms to each other...dia surirumah sepenuh masa n ibu kepada Mu'iz (setahun)...bestnyeeer....dpt mengasuh anak sendiri...she was in Kota Kinabalu right now..accompany her husband...hubby dia army tp sambung study kat Politeknik di Sabah..


walaupun ber'sms' tp dpt gak la melepaskan rindu..bertukar 2 gmbq...and she said..aku dah kurus skit..BIAQ BTUI...hehehe...sengeh la sat..but i'm back to reality..aku g tau kat dia.."gmbaq ja tu, kat luaq still chubby laa".... dia akan balik alor setar bulan 6 ni..can't wait to see her n her son...but..bln 6?..boleh ka?...bkn aku ada majlis penting ka?...but i'll try to meet her again..sg petani to aalor setar? bukan la jauh bebenor kan....


p/s...adios...hehehe..

wif her son...

Rindu...

Fuh...rindu...on my head just imaging of these people...






Him...especially...

This notty boy too...

p/s- miss them a lottttttsssss.....




Sunday, April 6, 2008

Weekend lagik..Ahad

Today...aku tatau nak buat apa..p kenduri dah..dating pun dah...ehmmm..apa lagi nak buat....pas solat subuh kemas rumah la..dari dapur sampai la ke hall merangkak plak ke laman umah...fuhhh..lotih...ibu lak g tau katanya pak njang dr teluk intan nak mai umah...apa lagi..kelam kabut la...alih2 smpai ke tengah ari..org yg ditunggu tak juga tiba...p umah najwan..'culik' dia...bau hashem..tak mandi lagi..angkut dia n baju dia ke umah aku....terus ja bagi mandi sbb ada 'harta' dlm pampers tu...yakkk...pas mandi..dah wangi..dia dok merengek...ek sana sini...bagi susu takmo...kena dukung ja..aiya..ronda2 lam umah...smbil layan siaran ulangan AF..(smlm x tgk..kuaq dating maaa)...mana nak tgk najwan nangis lagi..binau gak pala. pujuk2 dia tdoq kat depann bagi susu...yesss...matanya sudah pejam..lega...baru la leh tgk AF dengan amannya...hehe...

najwan still lena sampai kui 3 lebih..diri ni igt nak tdoq..tp mata tak ngantuks..camna tuh..bohsan...tgk najwan bangun apa lagi..bagi mandi, siap2..berak lagi...sakit perut ke hapa bdk nih...nak bwk najwan jln2 la...ajak ibu & adik yani skali...tak p mana pun...Village Mall ja..bkn nak shopping pun..nak bgi najwan yang baru dpt kaki tu jalan..kat situ x sbuk sgt...pastu ibu lanja mkn kat Old Town...tu jer...Maghrib sampai umah...

Tiada aktiviti mlm len..melainkan tgk tv...hehehe...adios

Weekend..

Sabtu...

Paginya aku x buat pa2...just dok kat umah ja..mengemas itu ini sana sini...tgah ari aku bersiap nak p kenduri opismate aku kat Tawar, Baling. Yang x beshnya, kena p sorang-sorang..oshin x p sbb dia pun ada kenduri kwn dia kat nibong tebal..mula2 nak ajak ibu..alih2 abah dapat mc n balik umah...ibu, kena teman la..so...kui 1.00 tghari...staright away p umah Aima (nama opismate aku)...

Sampai ja kat umah kenduri...wahh..rmai btui orang time tu...jenguk sana sini..tak nampak pun mmber2 len yg datang...dlm keadaan yg agak kelam kabut tu(bagi aku la..sipa kena mencelah la) masuk teruih jumpa pengantin pompuan...rupanya mek tu dah siap ngan baju pengantinnya..ijau pucuk pisang lagi tu...ala...aku nak jugak wona tu..huhuhu..pastu mkn pun aku taruk ataih..tmpat duduk mmg tadak lgsg kat luaq..aku redah ja..buat tatau mkn kat dlm umah..hehehe..darurat la...sib baik lg tu tak mkn depan pelamin...aku undur diri dari sana lam kui 2 lebih la..

Aima's pose...as a bride...

Aktiviti seterusnya...hehehe..dating...Sampai ja umah aku teruih siap nak p jumpa buah ati tersayang...janji ngan dia nak jumpa kat seb jaya ja..senang skit...jumpa kat tengah2..sbb dia dari penang n aku dri sp...kira fair n square maa....

Met dia kat Caltex..pastu teruih ke Sunway Carnival...agak dah..takdak aktiviti len lg la..tgk wayang...smpai kat mall pun dah kui 5 lebih...beli tiket 6.40 ceta WATER HORSE...(komen filem : ceta dia ok..takla membosankan sgt w/pun latar belakang dia tahun 40 an camtu..)
Sementara nak tunggu show..kami ronda2..tawaf satu mall..window shopping ja..hehehe..kena jimat cermat..tahan diri ja..p solat pastu masuk tgk show... ada satu benda yg spoil kat aku ari ni...huahuahua...kaki aku sakit..kononnya nak tunjuk kasut baru la kat dia..padan muka aku...keluaq show..terus amik keta..pastu p jalan2 cari mkn la..dok lam keta dok discuss la nak mkn apa....time tgh laapq camni..mcm2 mai dlm pala..nasi goreng udang JURU la..western la..alih2 kona p Route 69 kat perda..mkn western gak...ayo...chicken chop lagik tu...takpa balik sat g timbang tgk naik ka dak..hehehe...dia mkn lamp chop...aiya itu lg dasat...

kui 10.30 sampai kat umah..sekian ceta utk ari ni...adios.

Thursday, April 3, 2008


comei dak...pakai "bebek".. hand made ibu..




pic time aku kecik-kecik dulu...rasanya umo 3-4 tahun kut..


My family..


Insan kesayangan aku selain family...