Monday, April 7, 2008

A long lost missing best friend....


Hasmizana a.k.a Kak Zana....


Kak Zana adlh kawan baik aku semasa di Jurutera Perunding Fajar S/B. We getting close to each other around 2002/03... mmg hubungan kami amat baik time tu..berkongsi rasa, berkongsi perasaan, berkongsi kesedihan juga berkongsi kegembiraan...kalau nak diingatkan time tu mmg beshhh..


Then aku quit dari JPFSB pada 15/7/2004...join USM....kami dah kurang rapat skit la...tapi tiap ari ahad aku akan ke JPFSB atas permintaan my ex-bos..utk brieffing staf baru untuk handle ISO....time tu kami still lagi get together-gether...pastu..kak zana menamatkan zaman bujangnya dlm tahun 2006...aku x dpt hadiri hari bersejarah dia...lepas nikah dia terpaksa ikut husband dia ke Sabah (kawan2 aku g tau)...contact no pun dah tukaq...aku try fon rumah...fon umah dah x guna... i think i'm lost my best friend...BUT...


Yesterday....nak di jadikan ceta mmber opis lama try to contact me through my handphone...aku lupa lak nak inform depa yg aku pun dah tukaq fon number len since januari 08....sib baik depa try to call adik aku..pastu tu sibuk la ber'sms' ngan depa..syaidi call..then i got sms from number that not familiar to me..mati2 igt kak rusna...stlh byk kali sms...baru la aku tau...she was my lost best friend....miss her a lot..we just sms to each other...dia surirumah sepenuh masa n ibu kepada Mu'iz (setahun)...bestnyeeer....dpt mengasuh anak sendiri...she was in Kota Kinabalu right now..accompany her husband...hubby dia army tp sambung study kat Politeknik di Sabah..


walaupun ber'sms' tp dpt gak la melepaskan rindu..bertukar 2 gmbq...and she said..aku dah kurus skit..BIAQ BTUI...hehehe...sengeh la sat..but i'm back to reality..aku g tau kat dia.."gmbaq ja tu, kat luaq still chubby laa".... dia akan balik alor setar bulan 6 ni..can't wait to see her n her son...but..bln 6?..boleh ka?...bkn aku ada majlis penting ka?...but i'll try to meet her again..sg petani to aalor setar? bukan la jauh bebenor kan....


p/s...adios...hehehe..

wif her son...

1 comment:

mzkreatif said...

salam..

wah niza dah kawin lupa cek no..msg x balas pun..dah ada isi blum..babai k.zana