Sunday, July 13, 2008

OT & Jom Tgk Wayang...

Salam..
Actually ini adalah entry untuk ari sabtu yang lalu..tp baru ari ni berkesempatan tuk nulis kat sini.
Al-kisahnya..aku kurang sihat kebelakangan ni dengan batuk yang masih lagi ada..aku bgn agak lambat ari ni (jumaat-balik keja lmbt) dalam pukui 7.00 pagi. Nasib la coti sembahyang..aku bermalas-malasan la ataih katil. Kalau dah sedar bukannya leh lena pun..k la..cut it short..
Aku siap untuk ke office untuk overtime. Banyak btui keja yang menimbun di pejabat. Perlu siap sebelum bulan hujung bulan ni. Tp memandangkan keadaan batuk aku ni rasa malas pun ada. dalam kira-kira tu aku berangkat gak ke office dengan malasnya. Sebelum bertolak aku telan ubat batuk 2 camca sbb terbatuk2 tak henti-henti. Pastu aku meneruskan perjalanan ke pejabat. Sampai di ofis 12.30 tgahari. Ofismate aku adala beberapa orang yang datang dan tengah buat keja. Aku buat keja pun kiranya dalam keadaan yang separuh sedar..bahana ubat batuk tdi.. sengsara rasanya..nak ja aku letak pala ataih meja..huh..berat sungguh mataku ini..Lebih kurang kui 4, tunang aku call bagitau dia dh abih keja & nak ajak tgk wayang (Hellboy 2). Sebenarnya aku ni bukan seorang kaki wayang gitu..tp memandangkan tunangku itu mmg suka tgk wayang..jadi aku pun terikut lah suka tengok wayang especially klau ngan dia. Satu lagi habit dia kalau tgk wayang aku kat sebelah pun dah x sedaq dah..punya la ralit tgk movie tu..huh..tp yelah..aku kena kongsi minat ngan dia..mcmana dia kongsi minat ngan aku kan..konsep kami senang ja..apa keadaan pun sumanya kena buat sama-sama...okey lah..
Berbalik pada tgk wayang tu...sebelum ni kami tgk Hancock..ceta dia leh thn la..tp tunang aku komen x brapa best..pasni dia nak tgk Hellboy 2 lak..
Kui 4.45 kami dah smpai Queensbay Mall. Park keta n terus tuju tgkt 3. Time tu orang punyalah ramai..kami berdua pun que-up la..sekali tgk tayangan kui 5.00 mmg dah abih la..7.15 pun dah penuh..yg tinggai cuma 9.45 mlm..fuyo..best sgt ka ceta ni..ok la..disebabkan tunang aku teringin sgt nak tgk..ok la..padahal sblm ni kami x penah tgk wayang selewat ni. Pas beli tiket, kami pun jalan-jalan cari makan sampai la ke KFC..pas makan melilau lagi..p BORDER(my fav book store)..masuk jusco..window shopping ja..solat..pastu wayang time..
Movie actually okey.. tp disebabkan letih makan, jalan sana sini membuatkan aku agak letih n ngantuk gila..smpaikan entah mcmna leh terlelap n terskip sana sini movie tu..yg bestnya kaki wayang tu pun terlelap gak..hehehe..ada ka patut (kaki wayang = tunang aku). Hengatkan kaki wayang x tidoq bila tgk movie...heran pun ada..lain la aku ni yang cuma menemani ja kan...mgkn time untuk kami tgk movie lewat sangat kut..overall untuk movie ni okey la...
Aku : Abg, pasai pa abg terlelap tdi? Penat sangat ka?
Tunang aku : Abg pun tatau la niza, gmbq tdi tu best tau..tang action dia tu..tp kan tah cmna la abg leh tetido..terlepas la tang scene action tu..!!!
Aku : Sori la abg, niza pun lelap sama td..hehehe!!
p/s : Moral of the story. Lepas ni kami takkan tengok lagi movie lewat2 mlm...itu belum midnight lagi tu...

2 comments:

tinie said...

hi niza... thanks jengah blog sy..
huhu..sampai tlelap na tngok wayang..hahaha... dh jgn tngok memalam g..rugi..huhu

M-a-r-n-i-z-a said...

ye la tinie..serik pun ada tau...hehehe