Wednesday, October 8, 2008

1 Syawal...

Allahu Akbar.....

Saat kemenangan telah pun tiba...alhamdullillah...ramadhan pula amat berat untuk ditinggalkan...semoga ramadhan ini bukan ramadhan yang terakhir untuk aku...insyaAllah

Pagi Syawal ni..aku agak pening skit..maklumla aku tak tidoq lgsg walaupun seminit..berjaga untuk menyiapkan biskut raya last minuteku itew...hehehe...salah aku gak...ralit...lepas aku berkemas2 didapur...tetiba pala aku rasa pening sgt...memang sah la..aku kena letak pala sat..untuk hilangkan pening yang teramat ni...

Kebetulan pula aku 'coti' n tak leh semayang raya..jadi aku amik kesempatan nih untuk letak pala sat..

Tetiba...terasa ada yang kejutkan aku...rupanya ibu...ya Allah...tgk2 jam ja dah pukui 8.30 pagi...huhuhu..memang letak pala sungguh la ni...

Apalagi bedesup la aku masuk bilik air n mandi...hehehehe..

Dan bermula la aktiviti melayan tetamu yang datang kecik dan besaq..yang besaq mai makan...yang kecik minta duit raya ja...hehehe..biasalah aku time bebudak dulu pun camtu gak...

En. AY datang dalam kui 12 lebih la...dia beraya kat umah dia dulu. Kui 3 ptg dia kena keja..huhu..En. AY x dpt cuti...tp tahun depan En. AY kena janji..dapat ke tak..kena gak cuti tau..tp tak kisah sangat la kan..umah kami pun bukannya jauh sesangat..hehee..belakon ja lebey...

Petang nya pulak family aku, maksu dan makcik melawat kubur arwah wan, maktok, pak chaq dan pak long kat Bagan Jermal....Al-fatihah...

Pastu lebey kurang pukui 4 petang kami konvoi 3 biji keta ke umah family En. AY...tp sedeynya..En. AY tadak..kena keja...yang ada mak, ayah, fazli, wany, wana n baby akif ja...

Sepupu2 aku lak yang kecik2 tu meriuhkan umah PIL aku tu...macam kerenah depa..sabaq ja la..tambah2 si Raziq tu...hish...

Pastu kami meneruskan jalan-jalan hari raya ke umah tok sedara aku kat Tasek Gelugor dan rumah yang terakhir kami raya adalah umah Makcik aku kat Pmtg Pauh...sampai tetidoq la kat umah dia...letih jalan raya...

Nota Pena : Harap Maaf.....tiada gambaq untuk dipaparkan...aku dah sampai tahap kemalasan untuk bergambaq raya hari ni...

No comments: