Monday, January 12, 2009

Honeymoon pulak...

Salam.


Sehari selepas selesai saja majlis dia umah En. AY, kami berangkat untuk honeymoon plak. Tp tak la sampai ke obersea..tp obersea gak la...dekat ja...Langkawi...ntah napa...asal p honeymoon ja mesti org pilih langkawi kan (bg yang budget dlm negera ja la)...alih2 aku pun terpilih Langkawi gak sedangkan mulanya banyak tempak peranginan lain yang kami cadangkan. Aku ceta serba ringkas ja la kan untuk catatan honeymoon nih...kita tgk gmbaq ja lebih kan..jadi..layanzzzzz....

  • kami menginap 3h 2m di Langkasuka beach resort. Sib baik la dah booked awai...kalau dak mmg tak dapek la...time tu lak cuti2 skolah semesia...aku rasa Langkawi sendat dan ketat time nih..
  • actually kami bertolak dari sp berkonvoi dengan mak teh sefamily yang sama2 bercoti ke sana. Tp kami pilih trip lain2 la...
  • Hari 1- bertolak dari kuala kedah 11.30pg sampai di Lgkwi dekat2 pukui 1..lamanya kami kat dlm feri...sengal...
  • Sampai di hotel rehat sat, mandi n siap2 ke Oriental Village untuk naik cable car. Petang & malam aktiviti sopping laa...
  • Hari 2- kami dah booked untuk pusing2 pulau untuk 4 jam. Cuma 3 pulau - Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Pulau Singa Besaq (x turun dari bot pun-bg mkn helang ja)...Petang & malam..sopping lagi...
  • Hari 3- Just jalan2 dlm resort dan tengahari checkout...
  • Walaupun aktiviti biasa ja...tp mmg aku rasa ini betul2 honeymoon yang paling best dlm hidup aku..hihihihi

Sonoknya En. AY...honeymoon la katakan..

Bilik yang kami duduk ni ada 2 double bed...huh..bahagia..
Muka ceria ataih feri...


Buffet breakfast..


Gunung Mat Cincang


Wahhhh...santek tak pemandangan...




Best ooooo.....





Time tu berangin gila..sejuk..tgk muka En. AY tahan angin...







Ataih bot...


Pulau Dayang Bunting





Peace...



Nampak dak betapa ramainya org kat ataih pelantar tu...


Pulau Beras Basah





Tulisan En. AY : Yuzri love Marniza


kukukakiku....








































No comments: