Wednesday, September 10, 2008

Second time berbuka puasa..

Salam Ramadhan.


Ni kiranya second time aku berbuka ngan tunang tersayang En. AY. Mula kami ronda2 ja kat pasar ramdhan kat bayan baru. Bkn nak beli apapun cuma kuih sebijik dua untuk lapik perut sblm p mkn kat mana2 kedai.
Sampai ja kat situ orang punyalah ramai. Tp kira besaq lg pasar ramadhan kat tmn ria, sg.petani tu..
Kira kalau p situ balik leh pening pala..sbb ramai sgt orang berhimpit-himpit.

Sambung ceta balik..

kami just beli 5 biji popia ja untuk bebuka. Selebihnya cuma mencuci mata, ada gak sorang dua kenalan yg kelihatan sibuk membeli juadah berbuka kat situ..

Lepas tu kami ke tesco extra, saja ja nak abihkan masa sementara masuk waktu berbuka..cuci mata lg..

Pastu dekat kui 7 lebih kami ke Masjid USM. Jalan kat depan sg.2 beli ayaq soya pastu dok la lam keta semnetara nak berbuka. Abih ja berbuka ngan kurma, popia n ayaq soya yg manisssss tu kami pun solat maghrib dulu.

Destinasi seterusnya adalah Queensbay Mall. (En. AY selalu merungut tadak tempat len la kami nak p..agak membosankan dah kat situ...tp apakan daya kat situ sumaaa ada..senang kan)

En. AY teringin nak mkn KFC. Nasi selalu dh mkn katanya..aku? ikut je la..

Pastu kami order 2 snack plate. 1 spicy 1 original ngan cheezy wedges...

Punya la lapaq tak sempat nak snap gmbq...sempai pun time segala makanan telah settle masuk dlm perut...hehehe

ni adlh antara aksi En.AY menghabihkan sisa2 KFCnya...layan je la




ni adalah pinggan En. AY yangg....



Senyuman bahagia En. AY yang kekonyangan..hehehe


"Jemput makan sumaa..." semawa En. AY.

the last but no least..gambaq berdua lebih baik tu...

Nota Pena : Abih ja makan sempat lagi beli beg dompet En. AY untuk hantaran. Survey gak handbag untuk diri sendiri tp tak brapa menarik..cadang pas ni nak ke JJ kat Seberang Perai City.

No comments: