Sunday, September 14, 2008

Buka Posa & Hantaran

Bersambung dari entry yang lalu. Pas abih waktu keja, En. AY amik aku kat Masjid Seberang Jaya. Time tu lebey kurang kui 5.30. Rindu btui kat En. AY nih.. Pastu kami terus ke JJ Seberang Perai City nak cari handbag untuk hantaran.
Sesampai ja kat sana, agak mendukacitakan aku..handbag yang aku selalu dok tinjau2 tu..dah tadak..beg tu bukan la tera mana sangat pun..besa ja..design pun besa ja..tp oleh kerana aku mmg dah set nak handbag tu..aku nak yang itu gakkkk...tp w/pun yang dicari tak jumpa..aku pusing gak la kat bahagian handbag tu 3-4 kali..mana tau..aku terbekenan hat len pulak..tp ternyata aku punya mind set terlalu kuat...En. AY jenuh mengekor aku pusing tempat tu...salesgirl kat situ sure bengang punya tgk aku angkat letak handbag kat situ...En. AY pun geleng pala tgk aku...En. AY bwk lak aku jenjalan kat outlet2 kat luaq tu kut2 ada yang aku berkenan..tp satu pun tak menarik minat aku...pastu kami patah balik ke tmpt handbag tadi..aku still tak berkenan gak...En. AY mula gelisah..dok tgk jam..warning aku...kui 7.00 kena kuaq dari situ untuk buka posa..fuyooo..cerewet gak aku nih..sejam lebih pusing2 aku x dapat gak cari yang berkenan. Sharp kui 7.00 En. AY heret aku kuaq la...dia kata pas buka posa sambung balik pencarian aku tu..En. AY plan ari ni kami bleh beli suma barang hantaran yang x cukup lagi tu..cuma tinggai beberapa benda ja..tp rugi rasanya dok melilau tanpa beli apa..rugi masa...
Kuaq ja dari JJ terus ke pasar ramadhan kat Masjid Bandar Perda..time tu dah 7.15 camtu..apalagi kalut la...Kami just beli ayaq tebu dengan 2 biji murtabak untuk lapik perut. Pas berbuka kami solat maghrib n terus ke Sunway Carnival plak..
"Kalau kat sini pun tadak gak, abang tatau la handbag apa yang niza nak" omel En. AY masa kami park keta n jalan masuk ke Mall. Aku? Renyeh ja...
Sampai ja kat kwsn handbag..mata aku terbeliak...hah...itu dia...mesti dalam ati En. AY kelegaan pas aku kata camtu..hehehe...sori ye dear...pas bayar..sebelum tu En. AY sempat jengah kat Emilio Valentino untuk beli kemeja sehelai untuk hantaran. Cepat ja..
En. AY dan aku meneruskan destinasi ke Sg. Petani...time tu dah pukui 8.55...Cadangnya nak singgah kedai kain Jakel untuk beli kain akad nikah dan tali pinggang En. AY kat Village Mall. Tp bila calculate balik..mmg tak sempat..sampai sana pun dah kui brapa..mesti kalut nak pilih kain lak..jd En. AY pun cancell la plan seterusnya tu...ampun En. AY...lenkali tak buat lagi..hehehe
Masa otw tu En. AY teringat kat member baik dia Muddy yang baru pas buat operation lutut akibat main fustal tu ada kat umah parents dia kat SP. En. AY kata nak singgah sat la..dah alang2 p sana..aku pun setuju ja la..perut pun x berapa lapaq lagi..
Sampai umah si Muddy dah kui 10.00 sembang2 sat 10.30 kami minta diri. Wahhh..lapaq gila time tu...kami singgah makan kat Hotmas. Aku makan bihun tomyam, En. AY plak bihun goreng. Pas makan En. AY pun hantar aku balik...

4 comments:

Lea Dzahir said...

tu dia.. nak carik hantaran pun jenuh pusing satu penang noo.. :) tp tu la kan.. selagi x dapat hak yg kita mau tu mmg x puas ati la jawabnyer..

M-a-r-n-i-z-a said...

betul tu lea..padahal barang yang hendak sgt tu bukan la sehebat mana..theeeee

M-a-r-n-i-z-a said...
This comment has been removed by the author.
Hidemichimomotani said...

Comment deleted
This post has been removed by the author.

huih...komen apa ni...tak dan nak baca...huhu.
Tahniah berjaya dapat beg tu...
En.Ay tu lebih kurang abg la...usha kejap, nampak menarik,try kejap, terus pi bayar...