Friday, February 6, 2009

Mari Ke Taman Negara Pulau Pinang

Petang 28 February 2009.

Tak dak pa aktiviti nak di buat petang tu.

Jadi aku lets go En. AY ke Taman Negara Pulau Pinang kat Teluk Bahang.

Ini la first time aku n En. AY ke situ.

Tp kami prepare pakai baju sport sbb rasanya jalan nak ke sana tu agak mencabar.

Apa pun happening kat situ.

Ada tempat berkelah, sesuai untuk memancing dan jungle tracking...best.

Ada juga laluan kanopi yang mana ada jambatan gantung dari pokok ke pokok.

Cuma time kami p tu tengah renovation jadi ianya ditutup. Frust gak la..



Tembamnya aku..



Belakang tu Monkey Beach. Sebenarnya perjalanan jauh lagi. Tp kami hanya sampai kat situ saja memandangkan hari dah nak gelap.

Sebelum monkey beach ada tempat kajian USM kat situ.


Nota Pena : Buat pa la p mkn angin jauh2 negeri sendiri pun tak abih lagi jelajah kan...fyi..masa kami hiking kat dalam ni selisih dengan ramai mat saleh n minah saleh...Welcome To Malaysia..Peaceful Country..

4 comments:

Hidemichimomotani said...

pantai tu bleh mandi tak?

awat dah kawin lagi kuruih? jg badan ka?

M-a-r-n-i-z-a said...

bleh kut abg mie.tp time tu tadak orang la.lgpun ari tu ari bekerja.

Kuruih???? apakah?? tak kuruih la. Kuat makan lagi ada la.

cik wanie said...

wah wah ,
bercuti ke pilau pinang yer,
mesti best kan,
wanie pun dah lama x pegi situ tau,
hehehehehehe:)

M-a-r-n-i-z-a said...

becoti2 malaysia dalam pulau ja..kak niza skrg ni dok kat byn lepas ja...